Electrolux ponownie zaprosił popularnych blogerów do współpracy. Tym razem podczas warsztatów kulinarnych w studiu autorki „Kuchnia Agaty” blogerzy poznawali metodę pieczenia sous vide oraz możliwości najnowszego piekarnika Electrolux CombiSteam SousVide.

Za koordynację współpracy z blogerami oraz przygotowanie video relacji  ze spotkania odpowiada Newcast – specjalistyczny dział ZenithOptimedia  Group tworzący angażujące kreacje i branded content.

Agata Jędraszczak, autorka bloga „Kuchnia Agaty”, gościła w swoim studiu w Bydgoszczy Elizę Wydrych (Fashionelka) oraz Tomka Tomczyka (Kominek). Towarzyszył im szef Zbigniew Kurleto, mistrz kuchni z 30-letnim doświadczeniem i kucharz marki Electrolux. Wspólne gotowanie umożliwiło im poznanie metody sous vide i odkrycie nowych doznań smakowych. Sous vide, czyli gotowanie w próżniowo zapakowanych torebkach, pozwala przygotować pełne smaku potrawy bez strat objętości i z zachowaniem witamin i wartości odżywczych. Co więcej, dzięki gotowaniu w próżni, przygotowane dania można przechowywać w lodówce nawet przez 21 dni.

Uczestnicy warsztatów podzielili się ze swoimi czytelnikami foto i video relacją z warsztatów oraz przepisami. Organizują również konkursy, w których nagrodami są sprzęty kuchenne marki Electrolux.

Powiązane aktualności